Menu
Beleggen?

Beleggen?

Slim investeren met mooi rendement

Een aantal slimme investeerders is je voor gegaan. Beleggen in Waldo First is nu echter niet meer van toepassing, aangezien alle woningen in The Waldo (Waldo First) al zijn verkocht.

 

Wat is The Waldo?

The Waldo is een uniek nieuwbouw appartementencomplex met zelfstandige woonunits voor 1-persoonshuishoudens die werden verkocht vanaf 59.900 euro VON. Nergens in Den Haag of in de G4 (4 grote steden; Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht) werden dergelijke studio’s voor die prijs aangeboden. En geen casco oplevering maar compleet sleutelklaar inclusief volledige keuken, betegelde badkamer met sanitair en met voorzieningen als een fietsenberging, een groot gezamenlijk dakterras en beveiligingscamera’s buiten. Het complex is gerealiseerd in de Waldorpstraat in de Haagse wijk Laakhaven West: een gebied dat volledig wordt herontwikkeld naar een bruisend woon-werkgebied vol studenten, starters en doorstromers.

 

Tekort aan kleine zelfstandige woningen Den Haag

In de Randstad, maar zeker ook in Den Haag is een tekort aan goedkope zelfstandige woonunits voor 1 persoonshuishoudens (starters, studenten, doorstromers). Een woonruimte is zelfstandig wanneer het een eigen toegangsdeur heeft, een eigen woon(slaap)kamer en een eigen keuken en toilet. Dit tekort blijkt onder andere uit een grootschalig onderzoek uitgevoerd (in opdracht van de gemeente Den Haag) door Atrivé naar de gewenste woonsituatie van studenten in Den Haag. Een rapport uit 2013 laat zien dat van de 23.500 Haagse studenten 43% op zoek is naar een (andere) woonruimte binnen een jaar. Van die 10.000 woningzoekenden, willen 2.300 studenten een zelfstandige woning (zie figuur hieronder).  Er is echter een tekort van ongeveer 1.000 woningen in deze categorie. Daarnaast groeit in de aankomende jaren het aantal (buitenlandse) studenten dat in Den Haag gaat studeren en is de trend dat steeds meer studenten zelfstandig willen wonen.

Gewenste woonsituatie verhuisgeneigde studenten Den Haag:

woonsituatie

Maar met name ook voor starters en doorstromers is de verhuurmarkt positief. Uit het 3 jaarlijks landelijk woononderzoek in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken (WoON 2012 – Wonen in Ongewone Tijden) blijkt dat de verhuiswens in Den Haag groter is dan ooit. De feitelijke verhuizing is vaak jaren uitgesteld als gevolg van de crisis. Ruim 85.000 huishoudens zijn in Den Haag op zoek naar een andere woning, vooral onder dertigers is de vraag naar woningen gestegen.

Laakhaven West

The Waldo staat in het voormalige Haagse havengebied Laakhaven. Een centraal gebied dat volop in beweging is. Laakhaven Oost is inmiddels herontwikkeld en biedt ruimte aan onder andere de Haagse Hogeschool, het Mondriaan College en het grootste overdekte winkelcentrum van Den Haag de “Megastores” en vele nieuwe  kantoren en woningen. Het dynamische karakter is uniek in de stad en heeft een aantrekkingskracht op jongeren en ondernemende pioniers.

Het gebied van Laakhaven West is omgeven door woningen en water, ligt vlakbij station Hollands Spoor en is onderdeel van de Centrale Zone. Deze zone is door de Gemeente aangewezen om te worden getransformeerd naar een moderne mix van wonen en werken. Inmiddels zijn vrijwel alle kavels verkocht ten behoeve van de bouw van eengezinswoningen, bedrijfsunits, appartementen, winkels en horeca en is de bouw in volle gang of reeds voltooid.

duwo