Menu

Den Haag

fietskaartWALDO3-02

The Hague's modern architectureDen Haag, La Haye, The Hague, ‘s-Gravenhage. Mooie stad achter de duinen! Den Haag heeft zich van een dertiende-eeuws kasteel aan een duinmeer – de huidige Hofvijver – ontwikkeld tot bestuurscentrum en hofstad van Nederland met een indrukwekkende skyline. Op de terrassen van het Plein in Den Haag spot je bekende politici. Deftig en voornaam zijn het Binnenhof, de Vijverberg en Het Lange Voorhout.
people on a terrace at Plein in The HagueDen Haag is een stad waar je overal verrast kunt worden. Bekende attracties zijn er in overvloed: Het Binnenhof, Madurodam, Omniversum, Museon, Mauritshuis en nog veel meer! Natuurlijk vind je in Den Haag ook Paleis Noordeinde en kan je shoppen tot je erbij neervalt. Er zijn talloze gezellige kroegen, clubs, theaters en restaurants te vinden waaronder aan het Plein, de Grote Markt, de Denneweg en het Noordeinde. 
Ook de goudgele Scheveningse stranden met compleet vernieuwde boulevard zijn beroemd en populair. In de zomer kan je heerlijk vertoeven in de vele strandtenten om te zonnen en tot in de late uurtjes te eten en drinken. Ook kun je kitesurfen of de vele restaurantjes opzoeken in de Scheveningse haven.

Groen is Den Haag ook! Vind rust in het Zuiderpark, Clingendael of het Haagse Bos. Dit laatste is een van de oudste bossen van Nederland: een overblijfsel van het oerbos dat zich ooit langs de gehele Hollandse kust uitstrekte.